Princip jednoty rodiny v mezinárodním humanitárním právu - Hamrská, Tereza (2007)
Obsahem této diplomové práce je právní problematika obnovování rodiných svazků během válečných konfliktů. Teoretická část práce je zaměřena na popis principu jednoty rodiny v dokumentech mezinárodního humanitárního práva a mezinárodním obyčeji. Pozornost je zaměřena dále na ochranu osob za války z pohledu principu jednoty rodiny a souvislost s mezinárodním právem lidských práv. Praktická část popisuje aktivity MVČK v souvislosti s obnovováním rodinných svazků.