Lidová kultura v Hluku a její nositelé - Kovárníková, Anna Marie; Pavlicová, Martina, 1964-; Masarykova univerzita. Ústav evropské etnologie (2007)
Cílem této práce věnující se lidové kultuře v Hluku je poukázat na stav lidových tradic v dané lokalitě, přiblížit práci jejich nositelů a jejich význam pro lidové tradice. V diplomové práci je zachycena oblast lidové hudby, lidového oděvu, lidového ornamentu a lidové slovesnosti. Zřetel je brán na informace získané od jednotlivých respondentů v rámci výzkumu. Součástí diplomové práce je obrazová příloha.
This work is devoted on folk culture in Hluk. It shows a state of folk traditions in a town, draws teh work or their authors and their signification for folk tradicions. In diploma work is recorded domain of folk music, folk clothes, folk ornament and folk poetic art and rhetoric. I respect to informations from compact resondents within the framework. There is mentioned a gackground of some of them in this diploma work. Part of my work is picture rider.
Vedoucí práce: Martina Pavlicová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2007.
Keywords: lidová kultura -- Česko; folk culture -- Czechia; Hluk (Česko); Hluk (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses