Lidová kultura v Hluku a její nositelé - Kovárníková, Anna Marie (2007)
Cílem této práce věnující se lidové kultuře v Hluku je poukázat na stav lidových tradic v dané lokalitě, přiblížit práci jejich nositelů a jejich význam pro lidové tradice. V diplomové práci je zachycena oblast lidové hudby, lidového oděvu, lidového ornamentu a lidové slovesnosti. Zřetel je brán na informace získané od jednotlivých respondentů v rámci výzkumu. Součástí diplomové práce je obrazová příloha.