Satja Sáí Bábá: nauka a působení duchovního vůdce a základy jeho charismatické autority - Martínková, Jitka (2007)
Práce se zabývá osobou Satja Sáí Báby, významného duchovního vůdce, působícího v současné době v Indii. Sáí Bábá si získává nejen v Indii, ale na celém světě čím dál větší popularitu zejména tím, že se prezentuje jako bůh sestoupivší na zem za účelem pozvednutí morálky lidstva. Tezi o svém božství podporuje častým předváděním zázraků (zhmotňování věcí, "zázračné" léčení atp.). Sáí Bábá je rovněž iniciátorem řady sociálně prospěšných projektů realizovaných v blízkosti jeho působiště v Indii. Na jeho adresu se ovšem ozývají i kritické hlasy, mezi jinými především ze strany některých jeho bývalých oddaných, kteří jej obviňují ze sexuálního zneužívání.