Architekt Jan Vaněk (1891-1962) - zrod moderního designu a bytové kultury. Nástin koncepce výstavního projektu muzea města Brna v obecných a konkrétních aspektech - Chatrný, Jindřich, 1965- (2007)
Diplomová práce přesto, že zveřejňovaný výstavní projekt (doprovázený koncepcí publikace) a připravovaný autorem pro Muzeum města Brna, je v harmonogramu rozpracovanosti, přináší v obecných i konkrétních aspektech návrh variant řešení této specifické muzejní činnosti. V jednotlivých kapitolách, vyjma první, zabývající se osobností a tvorbou architekta Jana Vaňka, jsou u ostatních obecná muzeologická hlediska aplikována na očekávané a pláno-vané výstupy probíhajícího výzkumu a zkušeností z muzejní pra-xe