Státní zámek Bučovice - zhodnocení marketingových příležitostí - Anderová, Lucie (2007)
Bakalářská práce hodnotí marketingové příležitosti Státního zámku Bučovice. Zámek je Národní kulturní památkou ve vlastnictví státu, spravovanou Národním památkovým ústavem. Aplikovaná teorie marketingových strategií kombinuje prostředí výrobních podniků, institucí poskytující služby a neziskového sektoru. V první části práce je popsáno, co je produktem zámku v Bučovicích, který nabízí potenciálnímu návštěvníkovi. Popis je proveden pomocí sedmi charakteristik, včetně cílové skupiny, propagace zámku i místa, kde se nachází. Ve druhé části je zpracován marketingový audit, který popisuje cíle a poslání zámku, trh, na kte-rém se může uplatnit, jeho vnější podmínky a ekonomickou situaci. Na základě těchto popisů je sestavena SWOT analýza, která ukazuje silné a slabé stránky zámku a naznačuje jeho příle-žitosti i hrozby a vysvětluje jejich souvislosti. V závěru práce jsou stanovena doporučení k možnému zlepšení situace a možnosti dalšího rozvoje