Obsah projektů informačního vzdělávání knihoven: porovnání vybraných zahraničních projektů - Faltýsková, Andrea (2007)
Bakalářská diplomová práce „Obsah projektů informačního vzdělávání knihoven: porovnání vybraných zahraničních projektů“ se zabývá informačním vzděláváním a informační gramotností v univerzitních a národních knihovnách. V první části práce je definována informační gramotnost, uvedeny její specifické stránky a požadavky informační gramotnosti. Zmíněny jsou zde také knihovnické organizace a jejich snahy rozvíjet informační vzdělávání v knihovnách a vzdělávacích institucích. Další část práce se zabývá informačním vzděláváním - modelovými komplexními projekty informačního vzdělávání a dále projekty informačního vzdělávání v univerzitních a národních knihovnách. Uvedeny jsou obsahy projektů informačního vzdělávání a jejich srovnání