Odpovědnost za vady v českém a rakouském právu - Došková, Alena, 1980- (2007)
Práce se zabývá srovnáním právní úpravy odpovědnosti za vady v českém a rakouském právu. V úvodních kapitolách se zaměřuje na systém a obecnou úpravu odpovědnosti za vady v obou právních řádech. Další části práce přibližují stav de lege lata. Práce zohledňuje i některé odlišné obchodněprávní aspekty v českém právu a nabízí srovnání s úpravou rakouskou. Dále se práce zaměřuje se i na posouzení způsobu implementace směrnice 1999/44/ES do obou právních řádů a následné posouzení stavu de lege ferenda podle nového občanského zákoníku.