Přepravní smlouvy - Budinský, Jan (2007)
Práce se zabývá otázkami právní úpravy přepravních smluv v občanském a obchodním zákoníku. Práce popisuje jednotlivé smluvní typy upravené v občanském zákoníku (smlouva o přepravě osob, smlouva o přepravě nákladu) a obchodním zákoníku (smlouva zasílatelská, smlouva o přepravě věci, smlouva o nájmu dopravního prostředku, smlouva o provozu dopravního prostředku).