Problematika zástavního práva v konkurzním řízení - Novotný, Robert (2007)
Diplomová práce popisuje zajišťovací instituty v právu občanském i obchodním s důrazem na zástavní právo. Dále popisuje průběh konkursního řízení a některé důležité instituty. Poslední část tvoří rozbor zástavního práva v konkursním řízení včetně praktického případu.