Zadávání veřejných zakázek v nové právní úpravě - Kavřík, Ladislav; Bejček, Josef, 1952-; Masarykova univerzita. Katedra obchodního práva (2007)
Diplomová práce je zaměřena na změny v procesu zadávání veřejných zakázek a současný stav věci, s důrazem na srovnání postupů a posouzení dopadů na transparentnost procesu a omezení korupčního potenciálu. Předmětem zkoumání je srovnání zadávacího procesu jak v čase s předchozí právní úpravou, tak v prostoru s jiným státem EU a evropskou legislativou. První část je věnovaná vývoji zákonné úpravy v České republice. Autor v druhé části analyzuje soulad se současnou úpravu zadávání veřejných zakázek v Evropské unii a porovnává legislativní rámec s úpravou ve Švédsku.
This dissertation is focused on the changes of process in the public procurement and actual state of affairs with the emphasis on juxtaposition progress and appreciation of impacts on transparency of the process and limitation of corruption potential. Object of research is juxtaposition of public procurement in time with previous legal regulation and so in space with other state in European union and European legislature itself. First part is devoted to progress of lawful adjustment in Czech Republic.
Vedoucí práce: Josef Bejček.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: obchodní právo; veřejné zakázky; commercial law; public contracts; diplomové práce