Zadávání veřejných zakázek v nové právní úpravě - Kavřík, Ladislav (2007)
Diplomová práce je zaměřena na změny v procesu zadávání veřejných zakázek a současný stav věci, s důrazem na srovnání postupů a posouzení dopadů na transparentnost procesu a omezení korupčního potenciálu. Předmětem zkoumání je srovnání zadávacího procesu jak v čase s předchozí právní úpravou, tak v prostoru s jiným státem EU a evropskou legislativou. První část je věnovaná vývoji zákonné úpravy v České republice. Autor v druhé části analyzuje soulad se současnou úpravu zadávání veřejných zakázek v Evropské unii a porovnává legislativní rámec s úpravou ve Švédsku.