Manipulace s trhem cenných papírů - Nejezchleb, Kamil, 1983- (2007)
V této práci charakterizuji jednu z nejzávažnějších forem zneužití kapitálového trhu, manipulaci s trhem. V první části je popsán vývoj a současný stav právní úpravy manipulace s trhem v Evropském společenství. Jádro práce tvoří podrobný rozbor naší současné právní úpravy. V něm postupně charakterizuji pojem, jednotlivé zvláštní skutkové podstaty a odpovědnost za manipulaci s trhem. V práci je pro srovnání obsažena stručná charakteristika právní úpravy manipulace s trhem v USA.