Zvláštní způsoby řízení : se zaměřením na řízení ve věcech mladistvých - Koláčková, Irena (2007)
Diplomová práce se zabývá otázkou zvláštních způsobů řízení. Práce nejprve stručně popíše jednotlivé instituty zvláštních způsobů řízení, jejich historický vývoj a podmínky jejich aplikace v současnosti. Dále je věnována pozornost také srovnání těchto institutů s obdobnou zahraniční úpravou - konkrétně s úpravami na Slovensku a v SRN. Největší prostor práce věnuje řízení ve věcech mladistvých.