Média veřejné služby a jejich regulace v České republice - Mejsnar, Petr (2007)
Na evropském kontinentě vznikla tradice tzv. veřejnoprávních médií. Jsou jimi specifické organizace, které mají sloužit veřejným zájmům, demokratickému státnímu zřízení a nabízet pestrý výběr kvalitních a ověřených informací. Aby plnila dobře svoji veřejnou službu, musí být oproštěna od veškerých závislostí na státní moci i jiných subjektech. Záměrem této práce je poznat veřejnoprávní média České republiky.