Chladná krása plátové zbroje - Hrbatý, Stanislav, 1973- (2007)
Resumé Práce srovnává a hodnotí teoretické postupy při přípravě výstavy a realizaci konkrétní výstavy v praxi. K porovnání posloužila výstava“ Chladná krása plátové zbroje“ uspořádaná Muzeem východních Čech v Hradci Králové na přelomu let 2006 a 2007. Inspirací k uspořádání výstavy byly expozice plátových zbrojí ve velkých zahraničních muzeích. Práce se v úvodní části věnuje sbírkám zbrojí v České republice obecně. Dále v části „Námět“ rozebírá problematiku názvu a termínu konání výstavy, dislokace výstavy a připravované publikace. V pasáži „Libreto“ je uveden původní seznam exponátů, které měly být vystaveny a jejich dislokace v prostorách muzea, část „Scénář“ podrobně popisuje reálné umístnění jednotlivých exponátů. Část „Realizace“ se věnuje především administrativě nutné pro realizaci výstavy, svozový plán, samotnou instalaci exponátů a propagaci před zahájením výstavy. V části VI. je popsán samotný průběh výstavy se zaměřením na výstavní režim, náhradní exponáty a katalog