Role knihoven ČR v kontextu přechodu na informační společnost v rámci Evropské unie - Škarková, Taťána, 1967- (2007)
V diplomové práci „Role knihoven ČR v kontextu přechodu na informační společnost v rámci Evropské unie“, nastiňuji současnou situaci veřejných knihoven a možný vývoj do budoucna. Zabývám se strategickými materiály a řadou doporučení na národní úrovni i projekty mezinárodního charakteru, která jsou důležitá při vytváření nových typů služeb a dalším rozvoji knihoven. Závěrem hodnotím zjištěné skutečnosti a zamýšlím se nad budoucností knihoven a poskytováním služeb.