Soukromé muzejnictví na českobudějovicku - Landová, Markéta, 1973- (2007)
Bakalářská práce představuje a zkoumá pět soukromých muzeí, která vznikla po roce 1990 v okrese České Budějovice. Tato práce se soustředí výhradně na ta muzea, jejichž majiteli jsou soukromé osoby. U každého jednotlivého muzea je popsána jeho historie, exteriér i expozice, způsob, jakým je muzeum provozováno. Dále sbírky, způsob jejich vystavení, péče o ně, jejich evidence. Práce si všímá také toho, jaké způsoby propagace tato muzea využívají, jaké jsou jejich další aktivity. Bakalářská práce se také dotýká legislativy, kterou se tato muzea řídí