Příběhy hradu Špilberku - Ivanov, Petr (2007)
Práce se zabývá pověstmi, příběhy a historkami o hradu Špilberk. V úvodní části je krátká historie hradu. Dále navazují dvě kapitoly, kdy první se věnuje nejznámějším pověstem a druhá pověstem a příběhům ve vztahu ke Špilberským kasematům. Práci uzavírá kapitola věnovaná využití pověstí v muzejní praxi, kterými lze výklad oživit a přiblížit historická fakta široké veřejnosti