Zavádka na hanáckém Slovácku - součaná podoba a funkce tance - Vrtalová, Jarmila, 1982- (2007)
Magisterská diplomová práce s názvem "Zavádka na Hanáckém Slovácku - současná podoba a funkce tance" je zaměřena na fenomén lidového tance zavádka v proměnách času. Práce vychází z uvedené literatury, pramenů a informací získaných během terénních výzkumů. V jednotlivých kapitolách se zabývám etnografickou rajonizací oblasti, vysvětlením hudební a taneční složky tance zavádka. Dále je uveden jeho výskyt v obcích severní a jižní části Hanáckého Slovácka. Největší prostor je věnovám výzkumu současné podoby a funkce tance v Boleradicích, Brumovicích, Kloboukách u Brna, Krumvíři a Morkůvkách.