Platónova politická filosofie. Základní interpretační problémy a přístupy. - Körtelt, Karel (2007)
Diplomová práce si klade za cíl charakterizovat platónský dialog a prokázat souvislost jeho obsahu a formy pro rekonstrukci Platónovy politické filosofie. V přípravných kapitolách autor zkoumá Platónův vztah k psanému slovu, zobrazování a básnictví. V poslední části uplatňuje získané poznatky při analýzách vybraných problémů z dialogů Ústava, Politikos, Zákony. Autor při těchto rozborech využívá i některé postupy a pojmy převzaté z literární vědy (U. Eco, W. Iser).