Způsoby přechodu vlastnického práva a jejich evidování v katastru nemovitostí - Vyskupová, Sandra (2007)
Na začátku jsem se rozhodla zabývat základními pojmy, které se v dané problematice vyskytují. Ve své práci také upozorňuji na základní předpisy, které upravují danou oblast, kterými jsou zejména občanský zákoník, zákon o zápisech vlastnických nebo jiných věcných práv k nemovitostem, zákon o katastru nemovitostí České republiky (katastrální zákon), vyhláška, kterou se provádí zákon o zápisech vlastnických a jiných věcných práv k nemovitostem a další předpisy, na které ve své práci odkazuji.