Porušení obchodního tajemství - Tomešová, Lenka (2007)
Informace sehrávají zcela zásadní roli v nejrůznějších životních situacích a v posledních letech spolu s rozvojem svobodného podnikání a technologickým rozmachem podstatně vzrostl význam informací využívaných v obchodním styku. Informace se stávají nejen prostředkem k úspěšnému završení, ale i samotným objektem obchodních transakcí. Znalost nové výrobní technologie, platební schopnosti odběratele, informace o poměrech a úmyslech konkurence nebo i znalost případného trestního stíhání obchodního partnera mohou podstatně ovlivnit průběh právě probíhající obchodní transakce a dokonce celkového postavení podnikatele na trhu.