Trest obecně prospěšných prací - Šohajová, Veronika (2007)
Ve své diplomové práci se zaměřuji na analýzu alternativních trestů, které se v posledním desetiletí začínají prosazovat do popředí řešení trestné činnosti, zejména pak na institut trestu obecně prospěšných prací. Vedle stručného nástinu vývoje a druhů alternativních trestů je mým hlavním cílem podat co nejpodrobnější a nejucelenější obraz trestu obecně prospěšných prací v platné právní úpravě, který je považován za jeden z nejperspektivnějších opatření trestní spravedlnosti současnosti.