Lichtenštejnové mezi konfiskací a vyvlastněním. Příspěvek k poválečným zásahům do pozemkového vlastnictví v Československu v první polovině dvacátého století - Horák, Ondřej, 1978- (2007)
Alespoň ve výběru jsem se také pokusil na pozadí zásahů do vlastnictví jako konfiskace, vyvlastnění a pozemková reforma představit názory na vlastnictví (resp. jeho garance a omezení), se kterými se můžeme v první polovině 20. století setkat. Jde o představy a myšlenky napříč společností od politiků a jiných osobností veřejného života až k řadovým občanům.