Opevnění města Brna do konce třicetileté války na základě archeologických výzkumů - Kolařík, Václav, 1978- (2007)
Práce shrnuje a vyhodnocuje poznatky archeologických výzkumů (do roku 2006) k poznání středověkého a raněnovověkého městského opevnění Brna.