Význam jantaru v době halštatské na jižní Moravě - Kováříková, Zuzana (2007)
Práce pojednává o archeologických nálezech jantaru z jižní Moravy z doby halštatské. Soustřeďuje se obzvláště na význam této suroviny pro lid horákovské kultury a na její lokální zpracování