Germánské osídlení v povodí Prušánky na základě nových nálezů - Trávníčková, Šárka (2007)
Předkládaná práce si klade za cíl zpracovat a podrobně vyhodnotit archeologický materiál z povodí řeky Prušánky chronologicky ohraničený dobou římskou. Předmětem zkoumání byly hlavně nové, dosud nepublikované, nálezy pocházející z povrchových sběrů, avšak při jejich hodnocení byl brán zřetel k již publikovaným germánským nálezům moravského nálezového prostředí. Výsledkem práce je pak celkové zhodnocení lokálního germánského osídlení řeky Prušánky a jeho postavení v prostoru naddunajského barbarika doby římské.