Pharaon - le rêve le plus long de l'histoire traduction et analyse stylistique - Nováková, Ivana (2007)
Bakalářská práce "Pharaon - le rêve le plus long de l'histoire - překlad a stylistická analýza" se skládá ze dvou částí. První část tvoří překlad originálního francouzského textu do češtiny s ohledem na stylistickou stránku obou jazyků. Druhou část tvoří teoretická charakteristika stylu originálu a jeho projevy v překladu. Jsou zde také zmíněny základní překladatelské postupy.