Les stéréotypes ethniques dans Nord de Louis Ferdinand Céline - Pytlík, Petr, 1983- (2007)
Práce obsahuje analýzu klišé, která vyjadřují etnické stereotypy, v románu Sever od Louise Ferdinanda Célina. V první části definuje etnický stereotyp, klišé a vztah mezi nimi, v druhé uvádí jednotlivá klišé, která tematicky dělí, a ve třetí části popisuje jejich funkci.