Státní požární dozor a jeho činnost v průběhu stavby - Musil, Jiří (2007)
Bakalářská práce informuje o činnosti orgánů a institutů působících na úseku územního plánování a stavebního řádu a rozebírá jejich vzájemnou součinnost a spolupráci. Přímo pak představuje činnost orgánů státního požárního dozoru nejen v obecné rovině, ale zejména v oblasti posuzování stavební dokumentace (stavební prevence) k novým i měněným stavbám ve vztahu na nově přijaté právní úpravy stavebního zákona a souvisejících právních předpisů.