Veřejná správa a právo na informace - Jiroudková, Marta (2007)
Bakalářská práce se zabývá historickým vývojem práva na informace na mezinárodní, evropské i státní úrovni. Pojednává o klíčových mezinárodních dokumentech jako Všeobecná deklarace lidských práv, Úmluva o ochraně lidských práv a svobod, Agenda 21, Aarhuská dohoda a Mezinárodní pakt o občanských a politických právech. Na úrovni Evropské unie se zabývá Amsterodamskou smlouvou a směrnicemi č. 2003/98/ES, o opakovaném použití informací veřejného sektoru a č. 2003/4/ES, o přístupu veřejnosti o životním prostředí.