Fyziologické principy procesu vidění - tvorba a vnímání obrazu - Chloupková, Tereza (2007)
Práce stručně shrnuje anatomii lidského oka a podává vysvětlení biochemických a elektrofyziologických funkcí zrakového systému vedoucích k tvorbě obrazu. Cílem práce však není pouhý biologický podklad vnímání, ale snaží se poukázat i na psychologickou stránku problému. V neposlední řadě je práce zaměřena též na vysvětlení některých zrako-vých klamů, tj. jevů, kdy se náš vjem zcela neshoduje s realitou. Práce obsahuje i názorný průzkum, který se touto problematikou zabývá.