Parlamentní volby v SRN 2005 - Kruml, Jaroslav (2007)
Význam celoněmeckých voleb spočívá mimo jiné v tom, že SRN je dnes členem po roce 2004 rozšířené Evropské unie a tudíž není již jen významným činitelem evropské integrace, ale je její integrální součástí, a proto jsou výsledky německých voleb sledovány se stejnou pozorností na severu, jihu a západu Evropy.