Správní soudnictví - Mizera, Petr František (2007)
Pojem správního soudnictví je pojem mnohoznačný a neexistuje pouze jeho jediná definice. Obecně možno říci, že se jedná o jednu z forem kontrol veřejné správy, která ale nemusí být vykonávána pouze soudy spadajícími pod moc soudní, ale i orgány jinými, mnohdy soudy připomínajícími, jednajícími obdobnými metodami a postupy,ale v soustavě soudů nepůsobícími.