Komparativní konstitucionalistika zemí Blízkého východu - Jeřábek, Tomáš (2007)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá komparací ústav několika blízkovýchodních zemí, jmenovitě Íránu, Saúdské Arábie a Libanonu. Motivací pro vznik této práce byl autorův vlastní zájem po poznání nejen reálného, ale i právního (normativního) základu blízkovýchodních vlád, protože spatřuje svou budoucí kariéru v práci na poli mezinárodního práva se vztahem ke zmíněnému regoinu.