Právo, sexuální delikt a jeho pachatel (aktuální právní a psychologické otázky) - Zezulčík, Jan (2007)
V této práci se zabývám psychologickými a právními aspekty sexuálních deliktů. Popsal jsem zde vývoj pohledu na vztah morálky, práva a sexuologie a vysvětlil pojmy sexuálně normální chování a sexuálně patologické chování. V další kapitole jsem se zabýval jednotlivými druhy parafilií, jejich definováním a u těch nejčastějších či nejzávažnějších nastíněním profilu parafilního jedince. Ve druhé polovině teoretické části jsem se zaměřil na sexuální delikty z pohledu práva.