Ochrana soukromí a osobních dat v informačních sítích - Foldyna, Karel; Polčák, Radim, 1978-; Masarykova univerzita. Katedra právní teorie (2007)
Diplomová práce se zabývá ochranou soukromí a osobních dat v informačních sítích. V obecné části jsou definovány pojmy soukromí a osobních údajů v lidskoprávních a ústavněprávních souvislostech. Ve zvláštní části pak práce analyzuje konkrétní formy zásahů do práva na soukromí a ochranu osobních údajů v prostředí informačních sítí. Zvláštní pozornost je věnována právním otázkám spojeným s vymezením soukromí a jeho ochranou při používání metod elektronické komunikace ve vztazích na pracovišti.
The diploma thesis deals with privacy and personal data protection in information networks. The definition of the notions privacy and personal data in context of fundamental human rigts and constitutional order is found in the general part. The special part is about the analysis of specific forms of intervention into right to privacy and personal data protection in the area of information technology. Special thought is given to questions of law directly linked to definition of privacy and its protection when using the means of electronic communication in work related situations.
Vedoucí práce: Radim Polčák.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: informační sítě; ochrana osobních údajů; information networks; personal data protection; diplomové práce