Ženská kriminalita jako sociální jev - Navrátilová, Jana (2007)
Tématem této práce je problematika ženské kriminality jako sociálního jevu. Práce se snaží uceleně popsat ženskou kriminalitu, zejména její charakter, vývoj, strukturu, jakož i současný stav. Zaměřila jsem se také na specifika ženské kriminality a faktory ovlivňující vznik kriminálního chování Velký význam při zkoumání ženské kriminality měly teorie kriminality žen. Pokusila jsem se také přiblížit současnou struktura ženské kriminality.