Alkohol a stát (bojovník proti alkoholismu vs. distributor) - Pokorný, Robert (2007)
Práce shrnuje historický vývoj právní úpravy v oblasti alkoholu, alkoholismu a boje proti němu na celém světě od úsvitu dějin až do dnešních dnů.