Skialpinistické trasy na Slovensku - Štíhel, Václav (2007)
ŠTÍHEL, Václav: Skialpinistické trasy na Slovensku, diplomová práce. Brno, MU FSpS, 2007, 74 s. První, teoretická část je zaměřena na charakteristiku skialpinismu, jeho historii, materiální vybavení a základní teoretické poznatky o lavinách. Druhá, praktická část se orientuje na možnosti vykonávání skialpinismu na Slovensku.