Nářeční řemeslnická terminologie na Vyškovsku - Pitelová, Martina (2007)
Práce se zabývá nářeční terminologií tradičních řemesel na Vyškovsku (jižní podskupina středomoravských nářečí). Hlavní část představuje diferenční slovník pěti řemesel (obuvnictví, pekařství, řeznictví, stolařství, včelařství) sestavený na základě jazykového materiálu získaného vlastním výzkumem.