Vývoj dětské řeči po zvukové stránce - Petráková, Terezie; Doleží, Linda, 1979-; Masarykova univerzita. Ústav českého jazyka (2007)
Tato práce se zabývá vývojem dětské řeči po zvukové stránce. V první části je toto téma vymezeno teoreticky, pomocí dostupné literatury. Část druhá si klade za cíl porovnat nashromážděné teoretické poznatky s vlastním empirickým výzkumem, který se zakládá na analýze zvukových záznamů devíti dětí v předškolním věku. Součástí práce je kompletní přepis nahrávek a CD-ROM se zvukovým záznamem dětí.
This thesis focuses on the sound aspect of child language development. The first part is theoretical, the aim of the second part is a comparison of the collected theoretical knowledge with an own empirical research, which is based on the analysis of the sound records of nine pre-school age children. This thesis also includes a complete transcription of the records and a CD-ROM with sound records of children.
Vedoucí práce: Linda Doleží.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2007.
Keywords: vývoj řeči; speech development; bakalářské práce; bachelor's theses