Monitorování tělesného rozvoje a pohybové výkonnosti žáků 6. a 7. tříd základní školy - Ognar, Oldřich (2007)
Anotace Diplomová práce „Monitorování tělesného rozvoje a pohybové výkonnosti žáků 6. a 7. tříd základní školy “ pojednává o tendencích v somatickém vývoji žáků 6. a 7. tříd základních škol obecně, úrovni jejich motorických schopností a dává je do kontrastu se stejnou věkovou kategorií, která se účastnila téhož testování Moravce (z roku 1987 a 1993) a Gajdy (z let 1992-963). Po důkladném porovnání výsledků se také snaží vyvodit patřičné závěry a doporučení pro další tělovýchovnou teorii a praxi.