Trvalý pobyt cizinců - Ducháčková, Petra; Průcha, Petr, 1949-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2007)
Cílem bakalářské práce bylo zaměřit se na problematiku udělování trvalých pobytů cizincům, kteří pobývají na území České republiky. Vzhledem k tomu, že právní úprava vstupu a pobytu cizinců je velmi obsáhlá a komplikovaná, nebylo možno zcela do detailu popsat veškeré nuance a zaměřit se na všechny oblasti související s pobytem cizinců.Předkládaná práce se zaměřuje zejména na otázku udělování trvalých pobytů jednotlivým kategoriím cizinců, kteří pobývají na území České republiky.
The bachelor work is focused on area of granting of permanent residences to aliens, who are residing in the territory of the Czech Republic. With regard to the fact that the national legislation concerning entry and residence of aliens is very extensive and complicated, it was not possible to describe to further details all divergences and focused on all areas, which are connected to residence of aliens.Submitted work is especially aiming at the field of granting of permanent residence to different categories of aliens, who are residing in the territory of the Czech Republic.
Vedoucí práce: Petr Průcha.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: cizinecké právo; trvalý pobyt; aliens law; permanent residence; bakalářské práce