Rasově motivovaný extremismus - Bumbálková, Veronika (2007)
Tato práce je zaměřena na problematiku rasově motivované trestné činnosti na území České republiky v posledních letech. Tento společenský fenomén je charakterizován v obecné rovině, jsou uvedeny základní pojmy, obecná charakteristika extremismu a historický náhled na danou problematiku. Hlavní části práce jsou zaměřeny na trestní právo hmotné a trestní právo procesní - především na statistické údaje, vyšetřovací postupy a nejzávažnější případy rasově motivovaného extremismy z hlediska Policie ČR. V závěru je práce doplněna o vlastní názor na zvolené téma.