Nedbalostní dopravní nehody a vybrané otázky jejich dokazování - Bořek, Pavel; Kratochvíl, Vladimír, 1948-; Masarykova univerzita. Katedra trestního práva (2007)
Účelem práce bylo nastínit problematiku trestných činů v dopravě a otázky dokazování z pohledu trestního práva procesního. V práci byly vymezeny základních pojmy spojené s dopravou, její rozdělení, pojem dopravní nehody a byl nastíněn vývoj nehodovosti silničních dopravních nehod v ČR. Silniční dopravní nehoda byla charakterizována, její skladba a klasifikace z různých hledisek. Jako nejdůležitější byly vybrány hledisko nehodového jednání, hledisko průběhu dopravní nehody a hledisko právní kvalifikace.
The aim of this thesis was to outline the issue of traffic crimes and their proving in the eye of criminal procedure law.“ This bachelor work defines main notions related to the traffic, its sub-division and the notion of traffic accident. The evolution of accident rate in the Czech Republic was drawn out The traffic accidents were characterized from the composition point of view.
Vedoucí práce: Vladimír Kratochvíl.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: dopravní nehody; trestní právo; criminal law; transportation accidents; bakalářské práce