Nedbalostní dopravní nehody a vybrané otázky jejich dokazování - Bořek, Pavel (2007)
Účelem práce bylo nastínit problematiku trestných činů v dopravě a otázky dokazování z pohledu trestního práva procesního. V práci byly vymezeny základních pojmy spojené s dopravou, její rozdělení, pojem dopravní nehody a byl nastíněn vývoj nehodovosti silničních dopravních nehod v ČR. Silniční dopravní nehoda byla charakterizována, její skladba a klasifikace z různých hledisek. Jako nejdůležitější byly vybrány hledisko nehodového jednání, hledisko průběhu dopravní nehody a hledisko právní kvalifikace.