Trestné činy a přestupky v silničním provozu - Klásek, Jan (2007)
V této práci jsem se zabýval trestnými činy a přestupky v silničním provozu. Po úvodu a historických souvislostech jsem v práci uvedl hlavní pojmy a statistickou část s hlavními daty následků a preventivním působením. Následuje část trestné činy, která obsahuje jednotlivá ustanovení trestního zákona se vztahem k silničnímu provozu. Další kapitola obsahuje přestupky v silničním provozu, jako protiprávní jednání menší nebezpečnosti. V závěru práce je zhodnocení stávající právní úpravy ve vztahu k předešlé a doporučení do budoucna.