Odklony v trestním řízení - Sladká, Jitka; Kalvodová, Věra, 1965-; Masarykova univerzita. Katedra trestního práva (2007)
Práce je zaměřena na alternativními způsoby vyřízení trestních věcí a jejich využívání v praxi. Se zvyšujícím se počtem trestních stíhání je nutné odlehčit soudnímu systému. Cílem odklonů v trestním řízení je zkrácení trestního řízení a jeho ukončení bez hlavního líčení před soudem. Úvod práce je zaměřen na základní charakteristiku odklonů. Následující kapitoly se zabývají jednotlivými odklony v trestním řízení, konkrétně podmíněným zastavení trestního stíhání, narovnání a trestním příkazu. V závěru práce je zhodnocení využívání odklonů v českém trestním právu s opodstatněným závěrem, že odklony našli v trestní právu své pevné místo.
Bachelor is direct on alternative manners solving criminal case and their exploitation in practice. Raising arithmetic criminal prosecution is necessary relieve court system. Purposes deflection in criminal proceedings is be short oyer and his termination without of the main description forensic. In the end is estimation exploitation deflection in bohemian crown-law with verify in fine, do you diversions find in criminal law his footing.
Vedoucí práce: Věra Kalvodová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: trestní právo; trestní řízení; criminal law; criminal procedure; bakalářské práce